april 22, 2021

Dé reden om voor een fundering voor jouw glazen schuifwand te kiezen

Het plaatsen van een glazen schuifwand is in principe een eenvoudige klus. Toch zijn er zaken waar je op moet letten wanneer je zelf een glazen schuifwand gaat monteren. De juiste fundering is hierin een essentieel onderdeel. Waarom dit zo is lees je in dit artikel.

Waarom een fundering plaatsen onder jouw glazen schuifwand?

Iets wat we vaak horen is dat mensen het niet nodig vinden om een fundering te plaatsen. Ook wordt er gedacht dat hiermee kosten bespaard kunnen worden. Niets is minder waar. Investeer je namelijk niet in een goede fundering, dan kunnen er in de toekomst problemen ontstaan. We hebben de meest voorkomende problemen voor je op een rijtje gezet:

  • Het glas staat uit het lood. Hierdoor zijn er kieren tussen de glazen panelen ontstaan. Deze kieren zorgen ervoor dat de tuinkamer of veranda niet meer volledig wind- en waterdicht is. Zonde natuurlijk!

  • De glazen schuifwand kan niet meer open of dicht. Dit komt doordat er verzakkingen in de ondergrond of wand zijn ontstaan. Geen fijn idee dat je geen plezier meer kunt hebben van jouw glazen schuifwand toch?!

  • De glazen panelen vallen uit hun rails. Ook dit heeft te maken met verzakkingen in de ondergrond.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom adviseren wij altijd om een sterke fundering onder jouw glazen schuifwand te plaatsen. Zo geniet je gegarandeerd langer van jouw tuinkamer of veranda.

Welke fundering heb ik nodig voor mijn glazen schuifwand?

Er zijn verschillende soorten funderingen waar je mee kunt werken. Het is mogelijk om een glazen schuifwand te monteren op gestort beton. Ook is het in enkele gevallen mogelijk om op het bestaande straatwerk te monteren. Het nadeel van deze twee opties is dat dit meestal niet 100% waterpas ligt. Daarnaast creëer je ook een soort drempel doordat de onderrail op het straatwerk wordt geplaats in plaats van ertussen.

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste fundering voor je glazen schuifwand gebruikt? Dan raden wij een funderingskoker aan. Deze leg je eenvoudig waterpas in de grond. Ook kan deze koker al het gewicht van de glazen schuifwand zonder problemen dragen. Meer informatie nodig? Laat het ons hier weten!