april 23, 2021

Zo meet je jouw glazen schuifwand perfect in

Ben je van plan om jouw veranda of overkapping dicht te maken met een glazen schuifwand? Dat is mooi! De eerste stap die je gaat zetten is het opnemen van de juiste maten. In dit artikel vertellen we je precies hoe je dit het beste kunt doen.

Het inmeten van een glazen schuifwand is simpel. Er zijn twee maten die je nodig hebt om een glazen schuifwand in te meten. Dit zijn de hoogtemaat (A) en de breedtemaat (B). Op onderstaande tekening is te zien over welke maten wij praten.

meetinstructies glazen schuifwand

De hoogtemaat meet je vanaf de bovenkant van de funderingskoker tot aan de onderkant van de goot. De breedtemaat is de afstand tussen de binnenkant van beide staanders.

Nu je de afmetingen hebt opgenomen, kun je gaan kijken welk railsysteem en welke paneelbreedte het beste aansluit bij jouw maatvoering. Doordat je de keuze hebt uit drie verschillende paneelbreedtes, past de glazen schuifwand in praktisch elke situatie. In onderstaande tabel zie je de maximaal af te sluiten opening met de verschillende sporen en paneelbreedtes.

Inmeten glazen schuifwand

Is de door jouw gemeten opening smaller dan de maatvoeringen hierboven? Geen paniek! Dit betekent alleen dat de overlap van het laatste paneel iets breder wordt dan de 2cm waar het volgsysteem de panelen standaard op meeneemt. Mocht je de overlap bij alle panelen gelijk willen hebben, dan kun je dit handmatig nog exact uitlijnen.

Appeltje eitje toch?! Nu kun je jouw glazen schuifwand gaan bestellen in onze webshop. Mocht je toch nog ergens over twijfelen. Neem dan gerust contact met ons op.